שיפור ביכולות אבטחה של צוותי ה-IT בישראל: על פי סקר סופוס, 79% מצוותי ה-IT בישראל מעידים כי מספר התקפות הסייבר כנגד הארגונים שלהם גדל במהלך 2020, הגידול במתקפות סייבר במהלך מגפת הקורונה הביא לשיפור ביכולות אבטחה של 68% מצוותי ה-IT בישראל
סופוס, מובילה גלובלית באבטחת סייבר של הדור הבא, פרסמה ממצאים מהמחקר הגלובלי שביצעה: "צוותי אבטחת מידע: 2021 ומעבר", המראה כיצד אתגרי אבטחה משמעותיים עימם התמודדו במהלך 2020 יצרו עבור צוותי IT הזדמנות לשפר את המומחיות שלהם בעולם אבטחת הסייבר. רוב צוותי ה-IT בישראל שהתמודדו במהלך שנת 2020 עם גידול בהתקפות סייבר (68%) ועומס עבודה כבד (72%) חיזקו את כישורי אבטחת המידע והידע שלהם.
מהמחקר עולה עוד כי הגידול בהתקפות סייבר במהלך מגפת הקורונה השפיע על כישורי אבטחת ה-IT בכל המגזרים העסקיים שנסקרו ברמה הגלובלית, כולל חינוך (83%), קמעונאות (85%) ושירותי בריאות (80%). הסקר הקיף 5,400 מקבלי החלטות IT בארגונים בגודל בינוני ב-30 מדינות ברחבי אירופה, יבשות אמריקה, אסיה-פסיפיק, מרכז אסיה, המזרח התיכון ואפריקה. עם זאת, עולה מנתונים גלובליים של המחקר כי על אף האתגרים שנוצרו בעקבות המגיפה, 52% מצוותי ה-IT שנסקרו בעולם העידו כי מורל הצוות רק עלה במהלך 2020.
"בכל העולם, 2020 הייתה שנה שלא היתה כדוגמתה עבור צוותי IT", אמר צ'סטר ווישנייבסקי, מדען מחקר ראשי, סופוס. "מומחי IT שיחקו תפקיד חשוב ביכולת של ארגונים להמשיך לפעול על אף המגבלות שכפתה עליהם מגפת הקורונה. בין היתר, הם אפשרו לגופי חינוך והשכלה לעבור ללמידה מקוונת, לקמעונאים לעבור למסחר מקוון, לארגוני שירות בריאות לספק שירותים דיגיטליים תחת תנאים קשים ביותר, ואף להבטיח כי גופים ציבוריים ימשיכו לספק שירותים חיוניים".
"חלק גדול מהדברים נעשה במהירות גבוהה, עם זמינות מוגבלת של משאבים וציוד, ותוך התמודדות עם זינוק במתקפות סייבר על רשתות, נקודות קצה ועובדים. לומר שהדברים היו 'די לחוצים' עבור רוב צוותי ה-IT, תהיה לשון המעטה", מוסיף וושנייבסקי.
"עם זאת, הסקר שלנו מראה כי במקרים רבים, האתגרים האלה יצרו לא רק מיומנויות טובות יותר, אלא גם הניעו צוותי IT לפעול לבניית עתיד שאפתני יותר. בעוד מספר גובר של מדינות כבר מתחילות לתכנן את החיים מעבר למגבלות המגיפה, יש לנו הזדמנות מצוינת להטמיע מדיניות IT ואבטחה חדשה, לאמץ כלי אבטחה חדשניים יותר כדי לנהל עובדים ונכסים מעבר לרשת ההיקפית של ה-IT, לבנות צוותי מומחים שישלבו כישרונות בתוך החברה לצד מיקור חוץ, ולהכניס פלטפורמות אבטחה המשלבות אוטומציה חכמה עם ציד איומים אנושי. אין דרך חזרה לאחור. העתיד צפוי להיות חסר תקדים באותה מידה כמו העבר".