קונטי תחת אש: ממשלת ארה"ב מציעה פרס כספי על סך 10 מיליון דולרים למי שיביא מידע שיביא לזיהוי ראשי הקבוצה, העוסקת בהפצת וירוס כופר.
קונטי היא לא אחת הקבוצות הידועות ביותר בעולם אבטחת המידע והסייבר, אם כי היא הפכה למטרה עבור ממשלת ארה"ב שמציעה פרס כספי עצום על סך של 10 מיליון דולרים עבור מידע שיוביל לזיהוי מנהיגי הקבוצה ועוד 5 מיליון דולרים עבור מידע שיביא ללכידת אחד מהם. על פי החשד מדובר בקבוצת האקרים רוסית אשר מתמחה בהפצת כופרות, וירוס הנועל את קבצי המחשב של הקורבן ולאחר מכן סוחטות את הקורבנות במאות דולרים באם מדובר באנשים פרטיים, או אלפי עד עשרות אלפי דולרים בעבור כל מחשב אם מדובר בארגונים או חברות. התשלום מתבצע באמצעות מטבעות קריפטו, אז מעבירה הקבוצה את מפתח ההצפנה לקורבן. כך למשל, על פי דו"ח חברת סופוס, בשנת 2020 לבדה כ-50% מהארגונים שהשתתפו בסקר נפלו קורבן למתקפות כופר. בין החברות שנפלו קורבן למתקפות של הקבוצה ניתן למנות את סוכנות הגנת הסביבה הסקוטית, מנכ"ל משרד הבריאות האירי וועדת הבריאות המחוזית של וויקטו שבניו זילנד, וזאת לצד חברות כגון Shutterfly, KP Snacks, Fat Face.
המקור של קונטי ומדוע פרס כל כך גבוה
על פי הרשויות בארה"ב, קבוצת קונטי אחראית למאות מקרים של התקנה זדונית של כופרות במהלך השנתיים האחרונות. על פי ה-FBI, נכון לחודש ינואר 2022, ישנם כ-1000 קורבנות אשר ניזוקו על ידי הקבוצה, כאשר הסכומים ששולמו נאמדים בכ-150,000,000$, מה שהופך את קונטי לאחת מקבוצות הכופר הרווחיות ביותר. עוד טוען ה-FBI כי הקבוצה אחראית למתקפה על ממשלת קוסטה ריקה באפריל השנה, מה שפגע באורח קשה במסחר החוץ של המדינה על ידי פגיעה במערכות המס והמכס שלה.
ישנה אמונה רווחת כי הקבוצה מופעלת על ידי אזרחים רוסים, שכן בתחילת המלחמה באוקראינה הכריזה הקבוצה כי היא "מגנה את המלחמה" אך "תפעיל את מלוא כוחה במידה וארה"ב ובנות בריתה מן המערב יתקיפו את רוסיה במתקפת סייבר". עוד הוסיפו בקבוצה כי היא לא נמצאת בעלת ברית של הממשל הרוסי וכאמור מגנה את המלחמה, אך תשתמש בכל המשאבים שלה כדי להתקיף בחזרה אם הבטיחות ושלומם של אזרחים חפים מפשע יהיו בסכנה בשל מתקפת סייבר אמריקאית.