ניפוץ מיתוסים על הקשר בין ביטקוין לדארק ווב

ביטקוין דארק ווב. Freepik
ביטקוין דארק ווב. Freepik

שתפו את הכתבה:

הרשת האפלה (Dark Web) היא חלק נסתר מהאינטרנט, בו מתבצעות פעילויות לא חוקיות כמו סחר בסמים, סחר בבני אדם ומכירת נשק. בשנים האחרונות, עם התפתחותו של שוק הקריפטו ועלייתם של מטבעות כמו ביטקוין ואחרים, נוצר דיון סביב השימוש במטבעות אלה כאמצעי תשלום עבור עסקאות בלתי חוקיות בדארק ווב. במאמר זה, נחקור את תפקידו של ביטקוין ברשת האפלה, ונפריד בין עובדות למיתוסים.

כמה משתמשים בביטקוין ברשת האפלה?

הגיוני לחשוב שביטקוין הוא מטבע מועדף עבור עסקאות מפוקפקות, בשל אופיו המבוזר והאנונימיות היחסית שלו. בניגוד לשיטות תשלום מסורתיות כמו כרטיסי אשראי או העברות בנקאיות, עסקאות בביטקוין אינן קשורות לזהות המשתמש, מה שהופך אותן לקשות יותר למעקב. עם זאת, התפיסה הרווחת הזו מוגזמת. במציאות, הרוב המכריע של עסקאות הביטקוין הן למטרות חוקיות ולגיטימיות, כמו קנייה ומכירה של סחורות ושירותים. מחקר משנת 2020 של חברת ניתוח הבלוקצ'יין Chainalysis, מצא שרק 1.1% מהעסקאות בביטקוין שימשו למטרות לא חוקיות.

מהו תפקידו של ביטקוין בשווקים השונים?

ברשת האפלה יש מספר שווקים, כמו Silk Road ו-AlphaBay, אשר פועלים כמו eBay או אמזון, אך מציעים מגוון רחב של סחורות ושירותים בלתי חוקיים, מסמים ועד נתונים גנובים וכלי פריצה. ביטקוין הוא אכן המטבע המועדף עבור אתרים מהסוג הזה, בשל יכולתו לאפשר עסקאות אנונימיות. עם זאת, כנראה תהיו מופתעים עד כמה ה-Dark Web מייצג חלק קטן יחסית מפעילות הביטקוין הכוללת. Chainalysis מעריכה כי בשנת 2020, רק 0.08% מהעסקאות בביטקוין היו קשורות לשווקים שהזכרנו ואחרים ב-Darknet.

מהם הסיכונים בשימוש בביטקוין בדארק ווב?

אז למה בעצם זה המצב? אם ביטקוין כל כך מגן על פושעים, למה הם אינם משתמשים בו? ובכן, הוא מציב בפניהם סיכונים משמעותיים.

ראשית, האנונימיות שביטקוין מספק אינה חסינת תקלות, ורשויות אכיפת החוק הולכות ומשתכללות ביכולתן להתחקות אחר עסקאות בביטקוין. בשנים האחרונות בוצעו כמה מעצרים בפרופיל גבוה של אנשים המשתמשים בביטקוין למטרות לא חוקיות.

שנית, התנודתיות של מחירי הביטקוין פירושה שמשתמשים בשווקי ה-Dark Web מסתכנים באיבוד הכספים שלהם אם המחירים ישתנו באופן משמעותי. בנוסף, אתרים ברשת האפלה נסגרים מפעם לפעם על ידי רשויות אכיפת החוק, מה שלא מותיר למשתמשים שום דרך להחזיר לעצמם את הכסף.

מה צפוי לקרות בעתיד?

ככל שרשויות אכיפת החוק הופכות מיומנות יותר במעקב אחר עסקאות ביטקוין, סביר להניח שהשימוש בביטקוין ברשת האפלה ימשיך לרדת. במקביל, האימוץ הכולל של ביטקוין ומטבעות קריפטוגרפיים אחרים צפוי להמשיך לגדול, במיוחד ככל שיותר מדינות מאמצות אותם ושיטות התשלום המסורתיות הופכות יותר ויותר דיגיטליות.

לסיכום

אמנם ביטקוין נמצא בשימוש נרחב ברשת האפלה, אך התפיסה שהוא משמש בתור כלי קל עבור פושעים היא ברובה מיתוס. יתרה מכך, אנחנו מקווים ומאמינים שבעתיד המצב אפילו ישתפר.

רוצים להישאר מעודכנים? הצטרפו אלינו ברשתות החברתיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *