מכירים את זה שדרישות הסף לסיסמאות שלכם עולה בכל אתר שאתם מבקרים? לפעמים עם תו מיוחד (!@#$), לפעמים לפחות אות גדולה אחת, לפעמים 8 ולפעמים 12 תווים. אם גם אתם מרגישים שאתם הולכים לאיבוד בעולם של סיסמאות, ב-Dropbox החליטו להיכנס לעובי הקורה ולסייע לכם עם השקת מנהל סיסמאות לאנדרואיד הנקרא Dropbox Passwords. כמובן שהם לא הראשונים, אך ב-Dropbox מציעים אבטחה משופרת, סינכרון בין מכשירים, יבוא סיסמאות מדפדפנים ותמיכה באימות דו שלבי. האפליקציה כרגע נמצאת תחת פיתוח וגם מתוייגת ככזו ב-Google Play.
האפליקציה מציעה רמת אבטחה שנקראת "Zero-Knowledge Encryption", שלמעשה גורסת כי רק למשתמש יש גישה אל המידע שנשמר באפליקציה (גם מנהלי סיסמאות לאנדרואיד אחרים כגון Dashline, Lastpass ו-1Password מציעים את אותו הדבר). יש לציין כי בניגוד למנהל הסיסמאות של כרום למשל, מנהל הסיסמאות של דרופבוקס יעבוד גם בדפדפנים השונים וגם באפליקציות המותקנות במכשירכם. בסך הכל מדובר באפשרות די טבעית בהתחשב בכך שברוב מכשירי האנדרואיד מותקנת גרסת שיתוף הקבצים של Dropbox כך שיש לחברה נתח שוק ויכולת פרסום והתפשטות די טובה.
ההתחלה הטובה של Dropbox
למי שלא מכיר את ההיסטוריה, הרבה לפני שהתחילו לעסוק במנהלי סיסמאות או באפליקציות בכלל, Dropbox הוקמה בשנת 2008 על ידי דרו יוסטון, שהקים את החברה אחרי שלטענתו "נהג לשכוח את הדיסק-און-קי שלו" כאשר היה סטודנט ב-MIT. דרופבוקס הייתה אחת מפורצות הדרך בתחום שיתוף הקבצים ואפשרה למשתמשים לשתף את הקבצים שלהם מכל מחשב או מכשיר בצורה קלה, ידידותית ויעילה וכל זאת בחינם (עד גבול מסויים כמובן). טרם ימי הדרופבוקס נהגו אנשים לשתף קבצים בעזרת שליחתם לעצמם ב-Gmail שבזמנו הציעה תיבת מייל עם נפח מכובד, אם כי לא היה אפשרות לבצע עריכה און-ליין של הקבצים, מה שבדרופבוקס הציעו.
כבר באפריל 2009 היו לדרופבוקס למעלה ממיליון משתמשים רשומים, 2 מיליון בספטמבר ו-3 מיליון בנובמבר. למעשה באוקטובר 2011 החברה כבר חלפה את קו 50 מיליון המשתמשים. כיום מציעה החברה נגישות לשירותיה באמצעות חלונות, מקינטוש, לינוקס, אנדרואיד, iOS ו-Windows Phone וגם באמצעות אתר האינטרנט שלה אם במקרה, ממש במקרה, אין לכם מכשיר הפועל באחת ממערכות ההפעלה הנזכרות לעיל.