המחשב הנייד כבר הפך מזמן לכלי עבודה עיקרי בחלק גדול ממגזרי המשק, ולמעשה הלפטופים נמצאים כמעט בכל בית עסק. אכן, המחשב הנייד מקנה זמינות הרבה יותר גבוהה מכל מה שמחשב נייח יכול לעשות, ומצד שני יש לו כוח מחשוב, נוחות ותכונות עדיפות בהרבה על כל מה שטלפון נייד יכול לספק. אבל איך בוחרים מחשב נייד שבאמת יכול להתאים לצרכים? הנה מספר פרמטרים שיעזרו לכם לבחור נכון.
היצע נרחב בשוק
בשנים האחרונות חלו מספר התפתחויות מעניינות בתחום המחשבים הניידים. נכון שכבר קשה מאוד להפתיע אותנו בתחום, אבל בכל זאת הלפטופים היותר מתקדמים וטובים כבר מגיעים לביצועים שאינם נופלים מאלו של מחשבים נייחים טובים. זה לא עניין קטן, שכן מדובר במשימה מורכבת להכניס למחשב נייד קל משקל את כל החומרה שאפשר להכניס במחשב נייח שאין בו יותר מדי סוגיה של מידות ומשקל. אז אלו בשורות טובות למי שמחפש לפטופ חדש, אבל מצד שני ההיצע בשוק כה נרחב והעלויות של מחשבים חדשים וחזקים לא מבוטלות בכלל. אז בתור התחלה, כדאי בכל מקרה להתייעץ עם מי שמבין בתחום, ולמעשה לקנות את המחשב ממקור אמין ורציני שיכול להמליץ אובייקטיבית על המחשב התפור למידותיכם. בנוסף, לא יזיק בכלל לקנות את המחשב מחברה שיכולה להציע שירותי טכנאות, רכישה של תוכנות חוקיות, התקנה ועוד שירותים הניתנים במהירות ובאמינות גבוהה.
מה לבדוק לגבי המחשב הנייד
מטבע הדברים, השיקול המרכזי בבחירה של מחשב נייד כמו מקבוק, הוא התאמה של המחשב לצרכיכם השוטפים כיום ובראייה מסוימת לעתיד. אלא אם אתם עוסקים בתחומים הדורשים תוכנות כבדות מאוד, כגון מעצבים גרפיים או אדריכלים, אין צורך להשקיע סכומים גבוהים במיוחד. אז בשלב הראשון מגדירים מהם הצרכים שלכם ובהתאם לכך ממשיכים להתקדם, לצד מסגרת תקציב עם תקרה שאותה אתם לא מוכנים לעבור.
לדוגמא, אם אתם מתכננים קניית לפטופים לעובדים השטח המסתובבים ממקום למקום, יש לתת עדיפות למחשבים ניידים כמה שיותר קלי משקל ונוחים לנשיאה. כאמור, אם אין צרכים מיוחדים מבחינת הביצועים, אפשר בהחלט להסתפק במעבדי AMD או של חברת אינטל עד לרמה i7, ואם הצרכים גדולים יותר אפשר להמשיך למעבדים יותר חזקים מהדור המתקדם, והעלויות יהיו בהתאם. כמובן שיש לשים לב גם לגודל הדיסק שבדרך כלל כדאי שיהיה לפחות חמש מאות ג'יגה ולעיתים אפילו אחד טרה בייט. הדבר יקנה מהירות גדולה יותר בביצועי המחשב ובשליפה של נתונים, במקום להסתמך רק על ענן.